Importanța hidratării în antrenamentele de rezistență

iportanța hidratării în antrenamentele de rezistență
iportanța hidratării în antrenamentele de rezistență

Știi cât lichid trebuie să consumi în antrenamente și după?

Soarele de vară este aproape aici și, odată cu el, antrenamentele în aer liber. Dar, în ciuda satisfacției antrenamentului în această perioadă a anului, nu trebuie să uităm de importanța hidratării.

Hidratarea în formarea de rezistență la efort susținut.

Antrenamentul și alergarea vara pot fi o adevărată plăcere, dar căldura și umiditatea ne pot afecta negativ performanțele și chiar pot fi periculoase, în special când nu suntem antrenați corespunzător.

Dacă nu suntem corect adaptați la vremea caldă. Chiar și la temperaturi relativ moderate, există întotdeauna riscul de deshidratare.

Așadar, dacă vă antrenați în aer liber, în special pe vreme caldă (ceea ce nu este recomandat), asigurați-vă că sunteți pregătit corespunzător!

Ce ar trebui să bei?

Odată cu sosirea căldurii, odată cu creșterea activității fizice și efortul de a rămâne în formă pentru vară rezultă într-un antrenament mai intens și / sau cu durată mai lungă, însă apar alte nevoi.

Dacă vorbim despre antrenamente lungi, o băutură de carbohidrați este, de asemenea, recomandată pentru a satisface nevoile calorice individuale (în afară de consumul de electroliți, cum ar fi sodiu, potasiu, calciu, magneziu și clorură), pentru a asigura performanța cu succes în ziua cursei sau a antrenamentului.

În acest scop, Goldrink Premium este o soluție care acoperă ambele nevoi, deoarece conține hidrați și unii electroliți cu magneziu și clorură, în afara prezenței BCAA.

Aceasta va avea ca rezultat:

Mai multă energie produsă din hidrații consumați (în băutură) și mai puțin din hidrații musculari depozitați, păstrând astfel stocul muscular de glicogen;
O hidratare mai bună datorită cantității crescute de apă absorbită de la stomac;
O rată de efort mai mică în ultimele etape ale antrenamentului.
Dacă vă antrenați pentru a vă adapta corpul la un aport scăzut de carbohidrați, puteți opta întotdeauna pentru o soluție doar cu electroliți . Consumul de electroliți este esențial pentru o pregătire de succes.

Fără prezența acestor minerale esențiale, oboseala musculară și crampele vor apărea în curând.

Cât timp trebuie să bei?

Pe măsură ce intensitatea crește în timpul antrenamentului, este nevoie de un flux de sânge crescut și de furnizarea de oxigen pentru mușchii care lucrează. În timp ce mușchii primesc sânge pentru a susține energia în timpul exercițiului fizic, același sânge ar trebui să meargă pe piele pentru a ajuta la disiparea căldurii generate de activitatea fizică. Prin urmare, este important să beți lichide la fiecare 10/15 minute în timpul exercițiului fizic, nu numai pentru a vă hidrata, dar mai ales pentru a ajuta la reglarea temperaturii corpului.

Si cat de mult?

Colegiul American de Medicină Sportivă (ACSM) recomandă consumul de 400 până la 600 ml (2-3 căni) de lichid cu 2 ore înainte de antrenament, totuși, în timpul exercițiului fizic, ar trebui să bem 150 – 250 ml (aproximativ 1,5 cani) la fiecare 15/20 minute.

Este recomandat să bei de 1,5 ori mai multe lichide după antrenament decât ai pierdut în timpul performanței tale, adică aproximativ 450-675 ml de lichid la o jumătate de kilogram de masă pierdută în timpul antrenamentului.

Temperatura băuturilor este de asemenea, vitală, ar trebui să fie între 15 și 22 de grade, deoarece o băutură foarte rece poate provoca agresiuni în esofag și poate provoca un șoc gastric de căldură. Pe de altă parte, apa foarte caldă va fi absorbită mai încet de organism.

Concluzie

Antrenamentul la temperaturi ridicate nu este pentru orice practicant. Unii fac acest lucru pentru că în următoarea lor cursă vor trebui să concureze în condiții similare, alții pentru că nu au altă opțiune în ceea ce privește disponibilitatea de timp liber. În ambele cazuri, asigurați-vă că rămâneți întotdeauna hidratat.

Lasă un comentariu